Akşam yemeğimizden :)
Herkes patates kızartmasına ve köfteye bayılır. Her çocuğun belli bir döneminde her gün yediği öğün olarak hafızalarına kazınmıştır. Annem sorardı. Ne pişireyim diye bende hiç bıkmadan patates ve köfteee diye bağırır sevinirdim :) Bende akşam yemeğine ne pişireyim diye düşünürken aklıma birden geldi eşimle birlikte yaptık :) Eşim sadece salata kısmıyla da uğraşsa da gene de beraber yaptık :) Çoban salata değil Soğan salatası yaptı... Ama onu yapmak öyle kolay değil ki... Soğanları bi güzel ince ince kıyacaksın. Tuz ile ovup acısını alacaksın. Ardına su ile tuzunu gidereceksin. Biraz beklettikten sonra sumak ile güzelce karıştıracaksın. Ardına maydanoz zeytin yağı ve limonla servis yapacaksın. Yani öyle ince ince doğramakla olmuyo sevgili eşim :) Ben patlıcan kızartmasına da bayılırım. Patlıcan olsun gerisi önemli değil desem yeridir yani o derece severim.
Köfte için malzemeler:
1 yumurta
Yarım ekmek içi (Galete unuda olabilir)
250 gr.kıyma (2 Kişi olduğumuz için yetiyor bize)
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Kimyon
Kekik
Maydanoz
Bütün malzemeleri karıştırıp güzel bir köfte hamuru oluşturuyoruz. Ceviz büyüklüğündeki yuvarlak köftemizi elimizde biraz bastırdıktan sonra kızmış olan tavamızın içinde pişiriyoruz. Servis sırasında tabağın kenarına domates dilimleri maydanoz tutamını koyuyoruz. Porsiyon olarak hazırlanan köftelerimizin yanına patates ve patlıcan kabak kızartmasından koyuyoruz. Buz gibi ayran eşliğinde afiyet olsun:)
Başka bir akşam yemeğinde görüşmek üzere...