Annem kadar olamasam da daha...
Yumuşacık poğaçaları annemle beraber yapardık..Hamurunu o hazırlardı ben şekil verir ve sonraki işlemlerini yapardım ... Zaman gelip geçti...Evlenince evde anneni bulamıyorsun. İş başa düşüyor haliyle... En güzelini yapana kadar da hırslıyımdır. Çıraklık dönemi eserlerimi sizlere teker teker sunacağım. Nasıl bir şey ortaya çıkacak merak ediyorum bende :)
Poğaça Hamuru için...
1paket yaş maya
1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı şeker
7 su bardağı un
İç malzemeleri:
Peynir ve maydanoz
Üzeri için bir yumurta sarısı
Çörek Otu
Yapılışı:
Yaş mayayı ılık süt ve su ile bi güzel eritelim. süt ve su çok sıcak olmayacak yoksa istediğimiz gibi hamur kabarmaz. Daha sonra yumurta şeker tuz katıp homojen bi karışım elde edeceğiz. Aslında annem yoğurtta katarmış içine ama un miktarını da aynı oranda artırmanız lazım. En son unu katıp elimizle hamur kendini toparlayana kadar yoğuracağız. Hamur kabımızın ağzını bi kapak yardımıyla kapatıp ılık durması için bi bez yardımı ile sarabiliriz. Hamur böylece daha çabuk mayalanma işlemini gerçekleştirecektir. Hamur kabardığı zaman elimizi yağlayarak cevizden biraz büyük hamur toplarının içine peynir koyarak şekil veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz poğaçalarımızı 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.