19 Haziran 2012 Salı

Beko Ekmaker...

Malzemelerimiz
1. 500 gr Söke geleneksel ekmek unu karışımı
2. 80 gr Sinangil tam buğday unu 
3. 1 su bardağı beyaz un
4. 1.5 Cup ılık su
5. 1.5 küçük ölçek tuz
6. 1 büyük ölçek toz şeker
7. 2 küçük ölçek ınstant kuru maya
Ekmek yapmak makinesine önce sıvıları koyuyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri ilave ediyoruz. Unun yarısını döktükten sonra mayayı döküyoruz. Mayanın üzeri kapatılacak biçimde kalan unumuzu da ilave ediyoruz. Piştikten sonra dinlenmeye bırakıyoruz. Sonra dilim dilim afiyetle yiyoruz.
Not: Altındaki karıştırma aparatını hamur tam karıştıktan sonra çıkartırsak daha sonra yani piştikten sonra onu çıkartmak için uğraşmamış oluruz.

Fotoğraflarda görmüş olduğunuz Söke unu 7 Tahıllı un karışımı... Yapılan ekmek beyaz ekmek..Kafanız karışmasın sadece diğer yaptığım un karışımın kutusunu attığım için bu fotoğrafı koydum..